5 Cara Menghilangkan Sunburn Dengan Cepat

CARA MENGHILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT DAN BERKESAN Sesetengah orang kalau keluar kena panas sikit je dah sunburn. Aah memang pun! Sensitif sangat kan kalau kulit anda jenis sunburn. Lepastu, berminggu-minggu baru hilang kesan sunburn tu. Kadang-kadang sampai berbulan! Kalau yang jenis suka snorkeling, main sand castle, tangkap ikan lagilah. Sedar-sedar, lepas 3 hari dah rentung.…

5 Manfaat Minyak Lavender Untuk Kulit Anda

MANFAAT MINYAK LAVENDER UNTUK KULIT Siapa yang tak kenal dengan lavender? Lavender merupakan salah satu jenis pokok renek yang memiliki wangian menenangkan. Lavender memiliki bunga berwarna ungu dan terkenal dengan baunya yang harum. Oleh kerana baunya yang wangi, bunga lavender juga sering dijadikan sebagai minyak essential yang dapat mengeluarkan bau harum. Akan tetapi, selain bau harum…

7 Khasiat Air Mawar Untuk Muka Kekal Berseri

KHASIAT AIR MAWAR UNTUK MUKA Mawar adalah salah satu bunga yang melambangkan rasa cinta dan romantis. Mawar, selain cantik dalam keadaanya sebagai bunga, ternyata ia juga sangat baik untuk menjaga kesihatan dan sebagai rawatan untuk tubuh badan anda. Khasiat air mawar untuk muka sudah banyak di digunakan dan terkenal sejak zaman dahulu lagi. Air mawar memang…

10 Manfaat Chia Seed Untuk Kesihatan Anda

MANFAAT CHIA SEED Adakah anda tahu bahawa mengambil chia seed dapat mengurangkan rasa sakit punggung? Apakah anda sedar bahawa chia seed dapat membantu menurunkan kadar kolesterol anda? Kesihatan yang buruk adalah akibat dari gaya hidup dan makanan yang tidak sihat. Chia seed adalah satu bahan ajaib yang boleh mengubati macam-macam penyakit. Berikut adalah 10 manfaat…

10 Cara Pakai Liquid Foundation

Cara Pakai Liquid Foundation Dengan Teknik Yang Betul Kulit wajah tidak rata dan bercapuk walaupun sudah menggunakan bedak? Hah! masalah ini banyak buat orang risau! Lagi-lagi kalau nak face-to-face dengan kawan-kawan. Malu wei!! Tujuan kita menggunakan bedak adalah untuk membuat wajah menjadi lebih cantik dan naik seri. Tapi, dengan keadaan macam ni, bukan cantik yang…

5 Tips Pemilihan Foundation

Tips Pemilihan Foundation Mengikut Jenis Kulit Anda Pernah tak korang pakai foundation tapi nampak kelabu? Sesetengah orang tu kita tengok makeup tebal sangat lah over lah. Mesti tertanya-tanya kenapa kan? Jenis kulit dan warna dasar kulit setiap orang berbeza-beza, sebab itu setiap orang memerlukan jenis dan warna foundation yang berbeza. Masalah ini perlu dikhuatiri, kerana jika…

6 Manfaat Teh Hijau Untuk Kecantikan

Manfaat Teh Hijau Untuk Kecantikan Kulit Yang Anda Perlu Tahu! Manfaat teh hijau untuk kecantikan kulit – Teh hijau merupakan salah satu jenis teh yang dibuat dari daun teh Camellia Sinensis yang dipetik dan melalui proses pengeringan untuk mencegah pengoksidaan. Teh hijau kaya dengan antioksidan, sehingga teh hijau mempunyai banyak manfaat bagi kesihatan dan kecantikan tubuh.…

5 Manfaat Sabun Susu Kambing Untuk Wajah

Manfaat Sabun Susu Kambing Untuk Wajah Cantik Dan Sihat Selama ini mungkin kita lebih banyak menemui produk sabun yang berasal dari bahan-bahan kimia. Namun, seiring berjalannya waktu, semakin banyak orang yang beralih ke produk dengan kandungan bahan-bahan alami seperti susu. Sabun susu sapi mungkin sudah kerap anda dengar, tapi bagaimana dengan sabun susu kambing? Pernahkah…