4 Bahan Yang Skincare Anda WAJIB Ada Untuk Mengelakkan Dehidrasi Pada Kulit Wajah

Anda kerap menggunakan pelembap, namun kulit tetap terasa kering? Cuba check dulu, jangan-jangan kulit anda mengalami dehidrasi. Berbeza dengan kulit kering, dehidrasi akan lebih mudah terjadi ketika kulit kekurangan air. Selain memastikan bahawa anda telah mengambil air putih dalam kadar jumlah yang cukup, penggunaan produk skincare juga dapat menjadi cara berkesan untuk memaksimakan hidrasi pada kulit anda. Tapi,…

Gunakan 3 Cara Mudah Ini Agar Lipstik Tahan Lama

Asal sejam sekali je nak kena calitkan lipstik. Penat kan? Hah! perempuan dengan lipstik memang tak dapat dipisahkan. Perempuan tanpa calitan lipstik di bibir akan kelihatan pucat. Betul tak? Hanya dengan sedikit calitan lipstik sahaja, ia akan membuatkan wanita tampil lebih menawan, cantik dan naik seri muka. Maka tidak hairanlah kebanyakkan wanita selalu meyimpan lipstik…

Dah Pakai Makeup Tebal-Tebal Tapi Seri Tak Naik? Jangan-Jangan Ini Penyebabnya!

  Seiring dengan perkembangan zaman, title makeup artist bukan hanya pada yang professional sahaja, malah sesiapa yang tidak ada basic makeup pun boleh makeup sendiri dengan mudah dan kelihatan professional. Jika sebelum ini belajar makeup perlu pergi kursus di salon kecantikan, kini hanya dengan bermodalkan data internet, anda dapat belajar ilmu makeup dengan melayari blog…

4 Perkara yang Membuatkan Skincare Anda Tidak Mujarab

Sebelum membeli skincare, mungkin sesetengah dari anda akan mencari info dari produk tersebut terlebih dahulu untuk mengetahui samaada produk tersebut berkesan atau tidak. Jika produk tersebut memiliki info positif, dipakai oleh ramai orang, bahkan recommended oleh beauty editor mahupun beauty influencer, mungkin boleh membuatkan anda semakin tertarik dan yakin untuk membeli produk tersebut, kan? Tetapi, bagaimana jika anda sudah berminggu-minggu menggunakan produk skincare…

SUDAH PAKAI SUNSCREEN, TAPI MENGAPA KULIT TETAP TERBAKAR?

Kulit Terbakar? Semak Semula Cara Pemakaian Sunscreen Anda! Agar kulit wajah terlindung dari sinar matahari, sunscreen jadi medium penyelamat anda. Setiap hari, sebaiknya kita menggunakannya sebelum memulakan aktiviti luar. Tapi, sayangnya banyak kekeliruan terjadi dan menyebabkan kulit terbakar dan kemerahan kerana sinar matahari. Mengapa begitu? Kesalahan boleh terjadi pada tahap penggunaan sunscreen. Meskipun kulit sudah…