Blog

5 Cara Menghaluskan Telapak Tangan Yang Kasar Dengan Cepat

Cara Menghaluskan Telapak Tangan Yang Kasar

image

Telapak tangan merupakan bahagian yang kadang-kadang kurang perhatian. Akan tetapi, jika telapak tangan kita terasa kasar, ia boleh menimbulkan  masalah yang cukup serius bagi semua orang, terutamanya wanita. Telapak tangan yang kasar akan mengganggu penampilan dan kecantikan kulit. Jika telapak tangan tidak dirawat, maka lambat laun akan menjadi berkedut dan kasar. Jadi, bagi anda yang ingin memiliki telapak tangan yang halus dan cantik, sudah jadi satu keharusan untuk merawatnya setiap masa.

Telapak tangan adalah bahagian yang selalu terkena sinaran matahari dan merupakan bahagian kulit yang mudah mengalami masalah dengan kulit kasar. Dengan memiliki telapak tangan yang halus, maka kepercayaan diri anda akan meningkat, especially ketika bersalam-salaman.

5 Cara Menghaluskan Telapak Tangan Yang Kasar Dengan Cepat di bawah ini boleh dicuba agar telapak tangan menjadi semakin halus dan lembut:

5 Cara Menghaluskan Telapak Tangan Yang Kasar Dengan Cepat

1. SCRUB KOPI

Pertama, cara menghaluskan telapak tangan yang kasar dengan cepat adalah dengan menggunakan kopi. Kopi ternyata amat berkesan sebagai scrub untuk membuang sel kulit mati, termasuk pada telapak tangan yang kasar. Caranya dengan menggosokkan hampas kopi yang telah dicampur dengan sedikit air, pada telapak tangan terutama pada bahagian yang kasar. Biarkan selama 5 minit supaya bahan ini meresap dalam kulit, kemudian bilas dengan air yang mengalir.

image

2. MINYAK KELAPA DARA

Minyak kelapa mampu untuk menghaluskan permukaan kulit yang kasar atau merekah. Pilih minyak kelapa yang tidak berbau tengik. Gosokkan minyak kelapa pada telapak tangan anda sambil menggosoknya dengan lembut, biarkan selama 15 minit. Bilas dengan air biasa, tanpa menggunakan sabun. Biarkan sisa minyak melekat pada telapak tangan, kerana nutrisi di dalamnya dapat menghaluskan telapak tangan anda. Lakukan perawatan alami ini setiap hari, sebelum tidur malam.

image

3. LIDAH BUAYA

Telapak tangan yang kasar dapat diubati dengan gel lidah buaya. Cukup dengan sapukan gel lidah buaya pada telapak tangan yang kasar, biarkan gel sehingga kering di telapak tangan. Cuci tangan dengan air bersih.

image

4. DAUN BETIK

Daun betik ternyata berkesan untuk menutrisi, menghaluskan dan menjaga keselesaan kulit. Daun betik adalah salah satu cara menghaluskan telapak tangan yang kasar. Untuk melembutkan telapak tangan, gosokkan daun betik muda pada telapak tangan hingga lumat. Biarkan selama 5 minit, sebelum dibilas.

image

5. GULA DAN MADU

Gula yang dicampur dengan madu dapat berguna sebagai scrub untuk pengelupasan sel kulit mati pada telapak tangan. Tambahkan sedikit air untuk memudahkan rawatan. Gosok telapak tangan dengan campuran kedua-dua  bahan ini. Dengan rawatan yang teratur, maka telapak tangan menjadi halus.

image

6. LAVENDER ROSE HAND & BODY LOTION

Bagi anda yang merasa agak sukar untuk mengikuti cara menghaluskan telapak tangan yang kasar dengan cepat, kini ada cara mudah lain yang sangat berkesan untuk elakkan tangan anda menjadi kasar dengan menggunakan Lavender Rose Hand & Body Lotion dan yang pastinya tiada kesan sampingan.

Lotion ini sangatlah berkesan dan dijamin telapak tangan akan menjadi halus! Dan yang PALING BEST dengan lotion ni, ia TAK MELEKIT tau! Best je sapu kat tangan. Lotion MESRA WUDHUK tau! Memang tak de rasa kesat2 berminyak kat telapak tangan anda.

Macam mana nak dapatkan Lavender Rose Hand & Body Lotion ni?

Anda boleh PM page Mary Jardin HQ ataupun whatsapp ke (01120689583);

http://skincaremj.wasap.my/

http://skincaremj.wasap.my/

http://skincaremj.wasap.my/

ATAU terus membuat pembelian di website Mary Jardin:

http://www.maryjardin.co/product/moisturizing-hand-body-lotion-for-dry-skin/

www.maryjardin.co

image

Comments:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

© 2017 Jardin Beauty Sdn Bhd. All Rights Reserved.