Blog

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co
Minyak Argan seringkali disebut “Golden Oil”, atau “Minyak Argan Morocco”, ini kerana minyak argan Morocco berasal dari sumber natural dan organik iaitu pokok argan yang hanya tumbuh di barat laut Morocco. Pokok argan Morocco terdiri dari kacang yang perlu diproses menggunakan tangan untuk mendapatkan 2 atau 3 biji inti yang mengandungi minyak. Manfaat minyak argan untuk wajah amatlah tinggi, antaranya ialah antioksidant, asam lemak, dan vitamin 6 dan 9 yang membuatnya seperti “store” yang kaya dengan kandungannya. Minyak argan Morocco juga dapat melembabkan dan sempurnakan kulit wajah anda. Disamping kandungannya yang kaya, minyak argan Morocco menawarkan manfaat yang luar biasa dan pasti tidak akan mengecewakan kulit anda. Minyak argan Morocco adalah satu ramuan natural dan organik, 100% asli yang mengatasi semua masalah kulit anda!

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah

1. Anti Penuaan

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Manfaat minyak argan untuk wajah tidak dapat dinafikan lagi dapat melewatkan tanda-tanda penuaan. Ia terdiri dari vitamin E dan antioksidant yang melawan kerutan dan perubahan kulit, membuat kulit anda ‘muda berkilau’.

Cara menggunakannya: Gunakan minyak argan Morocco pada wajah anda sebelum tidur pada malam hari (untuk penyerapan maksima).

2. Anti Jerawat

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Jerawat sangat mengganggu dan seringkali meninggalkan parut selepas ianya sembuh. Setiap orang ingin menghindarinya dan mencari cara yang efektif agar kulit kembali seperti sedia kala. Manfaat minyak argan untuk wajah ialah mengatur produksi sebum (zat yang menyebabkan jerawat), dengan mencegah produksi sebum yang berlebihan yang dapat menyebabkan jerawat pada wajah anda. Minyak argan Morocco juga mengandungi linoleic yang sangat baik untuk mengatasi inflamasi kulit dan agen anti jerawat yang baik.
Cara menggunakannya: Anda hanya perlu mengaplikasikannya dengan lembut pada jerawat atau parut jerawat. Lakukan dengan konsisten. Untuk masalah jerawat yang banyak, anda boleh mengkombinasikan minyak argan Morocco dengan minyak tea tree, kerana ia akan meningkatkan fungsi anti bakteria pada kulit wajah anda. Dengan cara ini, tidak hanya melembutkan kembali kulit tapi ia juga mencegah jerawat datang kembali (anti jerawat).
 
3. Kulit Lembab

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Kulit lembab sebenarnya adalah manfaat minyak argan untuk wajah pada kulit. Minyak argan Morocco adalah pelembab natural dan organik yang mudah diserap oleh kulit dan membuat kulit lebih tegang dan lembut.

Cara menggunakannya: Sapukan minyak argan Morocco pada permukaan kulit dan dengan lembut sambil diusap perlahan-lahan. Anda juga boleh menggantikan body lotion anda dengan minyak argan Morocco kerana ia lebih natural dan organik, lebih efektif, tiada bahan kimia, tiada kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit.

 4. Kulit Tegang

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Kulit yang mulai berkerut dan tidak tegang lagi adalah kerisauan banyak orang seiring bertambahnya usia. Hal ini disebabkan perlemahan otot dan penurunan kolagen pada kulit. Produk kosmetik agak mahal dan kadang-kadang  tidak membantu sama sekali, dan menyebabkan kita menjadi stress. Sekarang anda tidak perlu risau lagi, manfaat minyak argan Morocco untuk wajah sangat membantu mengatasi masalah anda ini. Minyak argan Morocco dapat meningkatkan pembentukan kolagen sehingga dalam kulit dan membuatkan kulit tegang sentiasa.

Cara penggunaan: Sapukan minyak argan Morocco dengan cara mengusap mengikut arah lawan jam. Ini akan membantu meratakan minyak argan Morocco.

5. Kulit Tampak Muda
5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Cara menggunakannya: Sapukan minyak argan Morocco secara merata pada kulit wajah, biarkan meresap. Lakukan ini seraca rutin dan anda akan terkejut melihat hasilnya, kulit tampak muda 10 tahun!

Untuk pembelian minyak argan Morocco natural dan organik 100% asli, anda boleh dapatkan di jenama Mary Jardin. Produk Mary Jardin adalah produk natural dan organik dan pastinya 100% asli. Produk natural dan organik semestinya tiada bahan kimia dan tiada kesan sampingan. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit bayi yang ada masalah eczema, gatal-gatal, chicken-pox, ruam dan sebagainya.

 

Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah dengan Mary Jardin Face Oil

Mary Jardin Face Oil dapat mengatasi masalah-masalah beriukut:

  • Anti penuaan
  • Anti oksidant
  • Anti jerawat
  • Anti bakteria
  • Kulit lembab
  • Kulit tegang
  • Kulit tampak muda
  • Anti jeragat
  • Anti kulit kering
  • Anti parut
  • Rawat Sunburn
  • Rawat psiorosis
  • Rawat Eczema

 

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Untuk manfaat minyak argan Morocco untuk wajah secara natural dan organik 100% asli dengan Mary Jardin Face Oil, ikuti langkah-langkah berikut ini:

  1. Titiskan 2 titis Mary Jardin Face Oil pada tapak tangan, kemuadian dap-dap pada wajah
  2. Lakukan setiap pagi dan malam, anda juga dapat menggunakannya sekerap mungkin
  3. Untuk luka yang masih baru, tunggu hingga kering dulu. Kemudian baru anda sapu dengan Mary Jardin Face Oil

Bagaimana? Mudah kan menggunakan Mary Jardin Face Oil?

 

Lihat Apa Kata Mereka Yang Sudah Menggunakan Mary Jardin Face Oil?

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Untuk Memesan Minyak Argan Morocco? Silakan hubungi Kami Melalui Whatsapp Kami di Bawah ini

5 Manfaat Minyak Argan Untuk Wajah | MaryJardin.co

Click link ini untuk whatsapp >> https://api.whatsapp.com/send?phone=601156878424&text=PM%20Item%20Mary%20Jardin

Dapatkan Mary Jardin Face Oil original hanya di maryjardin.co

 

Comments:

  1. […] kaolin dan pelbagai lagi. Baca selanjutnya untuk cara menghilangkan bintik hitam di muka dengan bahan natural dan organik ini yang menakjubkan untuk kecantikan dalam artikel […]

  2. […] perlu risau mencari produk anti penuaan, shea butter dianggap sebagai salah satu produk anti penuaan natural terbaik, mencegah kedutan dan […]

  3. […] Mengimbangkan kandungan gula dalam darah, dan anti penuaan […]

  4. […] yang tak nak kulit muka nampak putih berseri-seri glowing kan? Tanpa make-up pun muka masih nampak berseri-seri tau! Untuk memilikinya ada yang perlu anda […]

  5. Produk MS Glow Ultimate Murah Dan Asli

    Jan 12, 2018 at 10:38 am
    Reply

    terimaksih atas informasinya sangat membantu sekali dan jangan lupa kunjungi kami di http://rahma-store.com/ms-glow-ultimate/

  6. […] Ikuti tips mencuci muka dengan betul dan berkesan menggunakan make-up remover, pencuci muka dan moisturizer yang […]

  7. […] penggantian sel kulit. Campurkan gula dengan minyak yang bersesuaian dengan kulit (eg: Jojoba oil) untuk dijadikan pes […]

  8. […] minum air masak. Ia dapat melembabkan kulit dan mengelakkan regangan pada […]

  9. […] dalam 1 natural organik basic set ini mengandungi: (1) Sabun Anti Jerawat (2) Face Oil Hilangkan Parut (3) Masker Muka Penanggal Whitehead dan […]

  10. […] memiliki jenis kulit yang berbeza-beza, dan salah satu jenis kulit yang sering dimiliki ialah jenis kulit kering. Kulit kering atau dalam istilah lain dikenali sebagai Xerosis, adalah keadaan dimana kulit kurang […]

  11. […] kali membuat orang yang melihatnya menjadi geli. Jerawat pasir selalunya akan timbul di permukaan wajah dan salah satunya adalah dahi. Jerawat pasir di dahi timbul disebabkan oleh beberapa […]

  12. […] MINYAK?” Tapi pembaharuan ni tetap diterima hebat! Dan bermulalah kegilaan wanita terhadap FACE OIL MARY JARDIN, termasuklah admin sendiri yang gila tu […]

  13. […] kulit wajah kerana selain membantu menghaluskan wajah, betik juga boleh digunakan untuk membuang sel-sel kulit mati di wajah anda. Cara membuat masker betik ini juga sangat mudah dengan melenyek buah betik masak […]

  14. […] dan glowing, ialah dari rutin penjagaan dan membersih wajah. Tanpa membersih wajah yang berkala, sel kulit mati yang tertinggal akan menyebabkan solekan nampak kusam dan bercapuk. Nasihat admin, pastikan anda […]

  15. […] mencegah kerosakkan kolagen dan kerosakkan kulit dari sinar UV. Selain melindungi dari tanda-tanda penuaan, buah berry juga membantu dalam memproduksi kolagen, melindungi dari radikal bebas, menjaga kulit […]

  16. […] orang perempuan sekalipun mesti mengidamkan kulit wajah y berseri-seri. Senang cerita nampak glowing dan flawless macam artis Korea tu. Macam-macam caralah usaha nak bagi nampak berseri lah, putih […]

  17. […] tetap optima. Manfaat teh hijau untuk kecantikan kulit adalah untuk melambatkan proses penuaan, mencegah kedutan, mencegah kanser, melindungi kulit dari sinaran matahari, mengatasi jerawat, dan […]

  18. […] untuk segala jenis kulit, hanya kebiasaannya digunakan oleh orang yang telah mengalami tanda-tanda penuaan. Ia kerana foundation cream sangat bagus untuk  menutupi parut […]

  19. […] Setelah mencuci wajah, sapu pelembab terlebih dahulu agar kulit lebih halus, serta foundation yang digunakan akan melekat dengan […]

  20. […] satu manfaat chia seed yang cukup penting adalah sebagai anti radang. Perkataan ‘chia’ berasal dari kata ‘chian’, yang bermaksud berminyak. Chia seed adalah […]

  21. […] menjaga kesihatan. Air mawar mengandungi bahan antiseptic dan antibacteria yang menjaga anda dari proses iritasi. Sifat dari air mawar sendiri yang anti inflamasi membuat wajah anda yang awalnya tampak kemerahan […]

  22. […] baunya yang harum. Oleh kerana baunya yang wangi, bunga lavender juga sering dijadikan sebagai minyak essential yang dapat mengeluarkan bau harum. Akan tetapi, selain bau harum minyak bunga lavender ini, ia juga […]

  23. […] Mask ada. Tepek je kat muka. Pedih-pedih akan hilang. Sunburn akan hilang. Kulit pun rasa makin halus & lembut sebab ia akan detox muka […]

  24. […] Psoriasis adalah satu keadaan ketika kulit anda sangat kering dan bersisik. Minyak witch hazel membantu untuk mengurangi peradangan dan pembengkakan pada kulit dengan mudah. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

© 2017 Jardin Beauty Sdn Bhd. All Rights Reserved.