Cara Simple Buat Minuman Detoks untuk Badan Kekal Langsing

Ada banyak cara untuk memiliki perut langsing. Salah satunya dengan banyakkan meminum detoks. Minuman detoks membantu mengeluarkan racun-racun dari dalam tubuh badan dan meningkatkan tenaga. Jika dikonsumi dengan konsisten, minuman detoks juga boleh melangsingkan perut anda. Minuman detoks boleh dibuat dari pelbagai buah dan sayur-sayuran. Disebabkan tiada penambahan gula atau pemanis tiruan, minuman detoks rendah…

3 Fakta Sunscreen Ber-SPF Atas 50 Berbahaya. Hati-Hati!

Beraktiviti di luar memang menyeronokkan. Namun “direct sunlight” membuatkan anda lebih berjaga-jaga. UV menyebabkan berbagai penyakit yang berbahaya. Sebab itulah kulit anda memerlukan sunscreen untuk melindungi pancaran sinar matahari. Sunscreen dengan kandungan SPF akan membantu anda mencegah dari bahaya sinar UV. SPF 25 atau 30 dianggap tidak mampu lagi memenuhi keperluan kulit, sehingga ramai orang beralih memilih…

4 Bahan Yang Skincare Anda WAJIB Ada Untuk Mengelakkan Dehidrasi Pada Kulit Wajah

Anda kerap menggunakan pelembap, namun kulit tetap terasa kering? Cuba check dulu, jangan-jangan kulit anda mengalami dehidrasi. Berbeza dengan kulit kering, dehidrasi akan lebih mudah terjadi ketika kulit kekurangan air. Selain memastikan bahawa anda telah mengambil air putih dalam kadar jumlah yang cukup, penggunaan produk skincare juga dapat menjadi cara berkesan untuk memaksimakan hidrasi pada kulit anda. Tapi,…

Gunakan 3 Cara Mudah Ini Agar Lipstik Tahan Lama

Asal sejam sekali je nak kena calitkan lipstik. Penat kan? Hah! perempuan dengan lipstik memang tak dapat dipisahkan. Perempuan tanpa calitan lipstik di bibir akan kelihatan pucat. Betul tak? Hanya dengan sedikit calitan lipstik sahaja, ia akan membuatkan wanita tampil lebih menawan, cantik dan naik seri muka. Maka tidak hairanlah kebanyakkan wanita selalu meyimpan lipstik…

Dah Pakai Makeup Tebal-Tebal Tapi Seri Tak Naik? Jangan-Jangan Ini Penyebabnya!

  Seiring dengan perkembangan zaman, title makeup artist bukan hanya pada yang professional sahaja, malah sesiapa yang tidak ada basic makeup pun boleh makeup sendiri dengan mudah dan kelihatan professional. Jika sebelum ini belajar makeup perlu pergi kursus di salon kecantikan, kini hanya dengan bermodalkan data internet, anda dapat belajar ilmu makeup dengan melayari blog…