Blog

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran

Produk Timbang Kilo

Sedar tak sedar produk yang kita pakai adalah produk timbang kilo! Apakah yang dimaksudkan dengan produk timbang kilo?

Produk timbang kilo adalah produk kecantikan yang dihasilkan di negara jiran malahan ada juga dari negara kita! dan dijual secara kilo, timbang kati, untuk dibeli oleh golongan yang ingin jadi jutawan skincare dalam masa yang singkat. Produk tempatan bukan semuanya melalui proses pengilangan yang betul tapi kebanyakkan produk tersebut adalah produk yang re-branding dan re-packaging mengikut jenama dikeluarkan.

Produk timbang kilo yang dikatakan dari negara jiran ini menggunakan bahan kimia yang merbahaya dan murah. Bahan seperti Hydroquinon, Ochronosis, Tretinoin dan Mercury adalah bahan utama yang digunakan untuk produk tersebut (next post kami akan paparkan kesan sampingan dari Hydroquinon, Ochronosis, Tretinoin dan Mercury).

Anda boleh buat carian #krimkilo atau #produktimbangkilo di instagram, dan ribuan gambar akan muncul. Boleh lah anda semua saksikan sendiri rupa produk tersebut yang dijual dalam tub plastik, ikat jerut macam tu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Lepastu diisi dan dijual pada anda dengan menggunakan packaging cheapskate!

Boleh tengok sendiri juga kepelbagaian warna krim-krim tersebut. Merah jambu, hijau, jingga, semua ada. Pencuci muka papaya? Ya, boleh beli kilo-kilo juga. Jual dalam botol besar sahaja. Sabun? Hah, pilih la nak warna apa, siap tabur serbuk kilat-kilat lagi.

Dah banyak kali kan anda baca berita pasal local skincare yang bila anda berhenti pakai, tiba-tiba jerawat naik penuh muka. Banyak kali jugak terbukti ada bahan merbahaya seperti mercury dan sebagainya. Walau bagaimana pun masih ada juga yang keep pakai produk ni walaupun anda tahu bahaya. Tapi kesannya boleh dapat kanser kulit. Selain tu boleh menyebabkan lapisan epidermis kulit jadi nipis dan dalam jangka masa panjang boleh kena hyperpigmentation.

Jangan ingat produk skincare sahaja dijual secara timbang kati. Kosmetik juga ya. Nak sokong produk tempatan? Beli lah yang memang selamat. Jom ikuti 5 cara kenali produk timbang kilo di pasaran.

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co

 

1. PRODUK YANG MENGANDUNGI KRIM SIANG & MALAM

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co
Mana yang ada set krim siang, malam, subuh maghrib tu out jela. Contohnya kalau anda tengok produk skincare international tu mana ada krim siang malam sangat.

 

2. PACKAGING CHEAPSKATE

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co
Sangat tak eksklusif dan nampak murah! Dahla semua sepesen je, harga pun boleh tahan mahal. Biasanya produk2 macam ni pakai bekas tiub yang kaler putih yang ringan tu.

 

3. WARNA KRIM LEBIH KURANG SAMA

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co
Warna kebiasaannya warna putih-kuning. Krim siang kuning, krim malam putih. Tapi tak semua produk ada mercury. So Google dahulu sebelum nak cuba produk yang ada di pasaran.

 

4. PRODUK YANG MENJANJIKAN KESAN SEAWAL 3 HARI / SEMINGGU

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co
Proses nak cantik ni biasanya memakan masa. Kulit kita bukannya hebat sangat sampai boleh jadi cantik untuk satu malam, semua benda perlukan kesabaran. Kalau hari pertama pakai krim then hari ketiga dah start putih tu, jaga-jagalah. Boleh bayang tak betapa tingginya kandungan chemical dia?

 

5. BILA STOP PAKAI JERAWAT NAIK

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co
Rasanya dah banyak kes kot pasal benda ni. Once anda stop pakai product tu, muka memang breakouts teruk. Nak pulihkan mengambil masa yang sangat lama. Ada yang paling teruk sampai masuk hospital. Kepada yang mengalami masalah breakout, sila pakai produk yang lebih natural dan organik dan pastinya tiada bahan kimia. Ini saranan daripada doktor dan mangsa breakouts mengatakan sekurang-kurangnya ambik masa 3-5 bulan untuk sembuh.

 

3 DALAM 1 NATURAL DAN ORGANIK BASIC SET

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co

Bagi anda yang merasa tidak selamat dengan produk skincare yang anda guna sekarang, dan merasa terbeban dengan 5 cara kenali produk timbang kilo di pasaran, kini ada cara natural lain yang sangat berkesan merawat wajah anda tanpa kesan sampingan.

3 dalam 1 natural organik basic set ini mengandungi:
(1) Sabun Anti Jerawat
(2) Face Oil Hilangkan Parut
(3) Masker Muka Penanggal Whitehead dan Blackhead

Dapatkan sekarang dengan harga promosi RM100 SAHAJA (Promosi sehingga 15 February 2018)! Harga akan kembali seperti biasa RM170 jika promosi habis.

Macam mana nak dapatkan Set ini?

Anda boleh PM page FB Mary Jardin HQ ataupun whatsapp ke (+601120689583);

5 Cara Kenali Produk Timbang Kilo Di Pasaran | MaryJardin.co
https://api.whatsapp.com/send?phone=601120689583&text=PM+Basic+Set+Mary+Jardin

 

ATAU terus membuat pembelian di website Mary Jardin:
https://www.maryjardin.co/product/natural-and-organic-3-in-1-basic-set/

 

Pastikan follow FB Page Mary Jardin HQ dan set SEE FIRST untuk dapatkan lebih banyak info kesihatan dan kecantikan.

Comments:

  1. […] je bunyinye kan? Zaman kini, Witch Hazel begitu diiktiraf sebagai bahan utama dalam kebanyakan produk kecantikan, kerana ia dapat membantu dalam membersihkan wajah dan mengecilkan liang pori. Tapi lagi admin baca […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.