Blog

Apa Punca Eyebag Terjadi?

PUNCA EYEBAG? APAKAH EYEBAG?

Kenali Apa Punca Eyebag Terjadi Pada Anda | MaryJardin.co

Bangun tido dalam keadaan eyebag bengkak berkilo-kilo memang tak best!!! hilang mood satu hari. Nak jumpa orang pun segan. Pernah rasa macam ni tak? Eyebag atau mata panda adalah mimpi ngeri yang kita sendiri pernah alami sejak dari usia remaja lagi. Makin berusia makin lah nampak bengkak hitam di bawah mata. Even jika sekarang anda umur 25 tahun, tapi mata macam orang tua nampak letih ja kan? Anda pernah tak alami, pagi-pagi tengok cermin muka dah macam panda. Haha. Jangan segan, admin pun alami. Sebenarnya ianya bukan identiti anda yang sebenar. Ini menunjukkan yang anda seorang yang suka tidur lewat malam. Tapi, bukan semua eyebag berpunca dari tidur lewat tau! Mata panda tu sebenarnya sementara saja. Tapi kalau kita tak rawat, ianya akan jadi selamanya.  Jom kenali 4 punca eyebag terjadi pada anda!

4 PUNCA EYEBAG TERJADI

1. KETURUNAN ATAUPUN GENETIK

Salah satu punca eyebag adalah disebabkan keturunan ataupun genetik. Jika dalam keluarga memang ada lingkaran mata gelap, kemungkinan besar ia akan diwarisi kepada kita. Dan bergantung juga kepada jenis kulit. Jika kulit jenis nipis, memang jelas nampak bayang-bayang bawah mata.

2. PENGAMBILAN UBAT

Mempengaruhi di sekitar mata iaitu saluran darah semakin membesar dan mengganggu keseimbangan hormon juga adalah salah satu punca eyebag terjadi. Biasanya lebam bawah mata sangat digalakkan ambil asid lemak Omega 6 untuk bantu peredaran darah dan seimbangkan hormon. Masalah kesihatan seperti anemia juga menyebabkan mata kelihatan gelap dan lebam. Ini kerana kekurangan zat besi di dalam darah.

3. FAKTOR UMUM

Apabila mencapai umur 30 tahun ke atas, kulit semakin hilang keanjalan terutamanya di bahagian mata. Lapisan kolagen semakin menipis dan lebih mudah gelap dan lebam bawah mata.

4. KURANG TIDUR

Punca eyebag yang sangat ketara adalah dengan masalah tidak cukup tidur memang mudah sangat mata jadi bengkak dan lebam. Ini kerana pembuluh-pembuluh darah terpaksa bekerja lebih keras daripada keadaan normal. Hingga mewujudkan bayang-bayang bawah mata.

Jadi, anda boleh cuba periksa dan kenali punca-punca di atas yang mana menyebabkan bawah mata jadi lebam dan gelap. Punca eyebag terjadi boleh dirawat terutamanya dengan menggunakan bahan semulajadi untuk mencantikkan semula mata anda.

3 IN 1 ASTACERA-COL COLLAGEN DRINK

Kenali Apa Punca Eyebag Terjadi Pada Anda | MaryJardin.co

3 in 1 AstaCera-Col Collagen Drink ini amat berkesan untuk admin war-warkan. Kandungan kolagen dalam supplement ini cukup lengkap dari Mary Jardin!

3 in 1 AstaCera-Col Collagen Drink ni minuman kaya kolagen yang dibuat daripada berry. Ia mengadungi campuran berry (Raspberry, Strawberry, Blueberry, Elderberry dan Blackberry).

Selain itu, minuman kolagen ini juga mengandungi kolagen laut seperti ikan salmon yang kaya dengan kandungan omega-3. Ia juga multivitamin; Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K1, Biotin, Vitamin B (B1, B2, B3, B6, B9, B12), Vitamin C.

Isomaltuse, Galacto-Oligosaccharides, Acerola, AstaReal EL 25, Astaxanthin, Ceramosides Wheat Seed Extract dan Calcium.

Bagaimana? Mudah kan?

Dapatkan Mary Jardin 3 in 1 AstaCera-Col Collagen Drink  original hanya di website maryjardin.co. CLICK link di bawah untuk memesan.

3 IN 1 ASTACERA-COL COLLAGEN DRINK

Comments:

Leave a Comment

Your email address will not be published.