Blog

3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM

3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM | MARYJARDIN.CO

Jika anda salah seorang daripada mereka yang bermasalah kulit kusam, pasti anda tahu betapa sukarnya untuk berdepan dengan masalah tersebut. Kalau anda serius nak hilangkan kulit kusam anda, anda WAJIB tahu punca terjadinya kulit kusam terlebih dahulu sebelum mengatasinya.

Bila dah tahu punca, senanglah anda nak selesaikan masalah ni kan. Post sebelum ini admin dah terangkan punca terjadinya kulit kusam. Anda boleh baca sebelum admin terangkan cara mudah hilangkan kulit kusam dengan lebih lanjut.

Di bawah ini disenaraikan beberapa cara mudah hilangkan kulit kusam supaya anda tidak lagi perlu malu untuk berjumpa dengan orang atau mempunyai tahap keyakinan yang rendah disebabkan masalah tersebut. Lebih-lebih lagi jika kulit kusam bersekali dengan bintik hitam di muka dan jeragat.

Cara Mudah Hilangkan Kulit Kusam

PERTAMA

¤ Pastikan kita mengamalkan rutin penting dalam penjagaan wajah.
3 BASIC STEPS :
♥ mencuci
♥ menyegar
♥ melembap

Ramai yang rasa putus asa, membazir duit dan redha dengan keadaan kulit muka yang kusam lagi berjeragat. Iyalah, dah cuba bermacam-macam produk tetapi tiada kesan. Ada yang sanggup berhabis duit pergi ke saloon kecantikan, laser namun masih tiada kesan yang memuaskan. Sebenarnya, kita tak boleh putus asa. Setiap penyakit pasti ada penawarnya. Yang penting kita usaha dan tawakal.

Mungkin produk itu, tak sesuai dengan kulit kita. Tapi sesuai dengan orang lain. Jadi, kita kena cuba sehingga kita jumpa dengan penawar masalah kulit kita. Tak salah pun kita nak cuba bermacam-macam produk. Yang penting kita tahu kandungan dalam produk tersebut. Jangan ada bahan yang bersifat menghakis kulit. Dikhuatiri, kulit muka kita bertambah teruk. Cara mudah hilangkan kulit kusam pastikan:-

  • TIADA bahan kimia terlarang
  • TIADA paraben
  • TIADA pewarna tiruan
  • TIADA mercury
  • TIADA steroid
  • TIDAK menghakis kulit
  • TIADA kesan sampingan
  • TIADA BAHAN MENCURIGAKAN SEPERTI PLASTIK ATAUPUN BENDASING LAIN

Set Anti Penuaan 3 Dalam 1

Selain cari produk yang lulus KKM, pastikan juga ianya Halal dan paling bagus kandungan dalam produk itu berasaskan bahan semulajadi. Anda boleh mencuba Set Anti Penuaan 3 Dalam 1 yang pastinya lulus KKM, halal dan selamat dipakai tanpa kesan sampingan ini dari produk Mary Jardin. Ia mengandungi Anti Aging Collagen Serum untuk kekal awet muda, Facial Soap untuk mencuci muka, Face Oil untuk menyegarkan dan melembapkan muka.

3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM | MARYJARDIN.CO

3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM | MARYJARDIN.CO

CLICK link di bawah untuk memesan di atas talian>>

https://www.maryjardin.co/product/essential-set/

KEDUA

¤ Cara mudah hilangkan kulit kusam adalah dengan penggunaan scrub
¤ tetapi tak digalakkan untuk kulit wajah yang berjerawat sebab ia boleh menyebabkan jerawat luka.
¤ jika dah konsisten dengan 3 basic steps sebagai rutin harian, tidak perlu untuk menggunakan scrub.

Scrub Wajah Alami

Bagi anda yang tidak ada waktu dan merasa malas untuk menyediakan scrub alami tanpa bahan kimia, Mary Jardin recommend anda untuk mengatasi masalah kulit anda dengan Mary Jardin Detox Clay Mask.

Ia memberikan perlindungan untuk kulit anda melalui 3 tindakan hebat:

 Pembersihan liang pori secara mendalam
 Pembaharuan dan pembaikan kulit
 Melembapkan dan mengurangkan sensitiviti kulit

3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM | MARYJARDIN.CO3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM | MARYJARDIN.CO

Cara penggunaannya amatlah mudah dengan hanya pakai seminggu sekali sahaja. Memang jimat!

1. Sediakan satu sudu teh (sudu plastik) serbuk Mary Jardin Detox Clay Mask.
2. Campurkan serbuk Mary Jardin Detox Clay Mask dengan apa-apa bahan cecair lain seperti air kosong, madu, susu, yogurt dan sebagainya.
3. Tampalkan pada wajah, elakkan terkena kawasan sekitar mata dan mulut.
4. Cuci muka dengan air suam selepas 15 – 20 minit sebelum ianya kering sepenuhnya.

Bagaimana? Mudahkan menggunakan Mary Jardin Detox Clay Mask. Macam mana nak dapatkannya?

CLICK link di bawah untuk memesan di atas talian>>

https://www.maryjardin.co/product/blackhead-and-whitehead-removal-face-mask-bentonite-clay/

KETIGA

¤ pengambilan kolagen adalah salah satu cara mudah hilangkan kulit kusam dari dalaman.
¤ pengambilan minuman kolagen yang sesuai penting untuk membuang toksin dalam badan dan melengkapkan proses pembersihan kulit.

Kolagen Terbaik Untuk Wanita

Kolagen powder Mary Jardin bertindak dalam 3 cara untuk mengawasi simptom kekurangan kolagen tidak seperti kolagen lain yang hanya menumpukan pada keanjalan sahaja. Tiga cara tersebut ialah :

1) Keanjalan

2) Antioksidan

3) Penghidratan

3 CARA MUDAH HILANGKAN KULIT KUSAM | MARYJARDIN.CO

Jika diamalkan secara konsisten dan berdisiplin, hasilnya pasti menakjubkan. Anda pasti dapat merasai perubahan pada tekstur kulit. Bertindak sekarang sebelum terlambat. Amalkan collagen powder Mary Jardin untuk tambah kandungan kolagen yang semakin berkurang dalam badan.

3 in 1 AstaCera-Col Collagen Drink ni minuman kaya kolagen yang dibuat daripada berry. Ia mengadungi campuran berry (Raspberry, Strawberry, Blueberry, Elderberry dan Blackberry).

Selain itu, minuman kolagen ini juga mengandungi kolagen laut seperti ikan salmon yang kaya dengan kandungan omega-3. Ia juga multivitamin; Vitamin A, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K1, Biotin, Vitamin B (B1, B2, B3, B6, B9, B12), Vitamin C.

Isomaltuse, Galacto-Oligosaccharides, Acerola, AstaReal EL 25, Astaxanthin, Ceramosides Wheat Seed Extract dan Calcium.

Bagaimana? Mudah kan?

Jika anda inginkan kulit yang cantik seperti wanita lain diluar sana, dapatkan dengan segera beserta harga istimewa!!

https://www.maryjardin.co/product/promo-astacera-col-quad-pack/

 

Comments:

Leave a Comment

Your email address will not be published.