Blog

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi Dengan Cepat

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Ada setengah orang tu kan muka dah cantik, tapi sayang ada jerawat pasir di dahi. Malu kan? Admin pernah rasa tau pengalaman jerawat pasir penuh kat muka tambah tambah lagi kat dahi! Malu yang amat nak berdepan dengan orang, sebabnya mesti orang tegur kenapa muka jadi gitu, kesiannya. Dah bermacam-macam ikhtiar cara menghilangkan jerawat pasir di dahi telah dilakukan tetapi hmmm..

Jerawat memang merupakan hal yang sangat mengganggu penampilan wajah kerana jerawat kerap kali timbul di area wajah. Tentunya hal ini dapat menurunkan rasa kepercayaan diri dan sering kali membuat orang yang melihatnya menjadi geli. Jerawat pasir selalunya akan timbul di permukaan wajah dan salah satunya adalah dahi. Jerawat pasir di dahi timbul disebabkan oleh beberapa faktor.

Faktor terjadinya jerawat pasir di dahi adalah disebabkan stress atau akibat beban pikiran yang terlalu berat dan masalah hormon juga adalah salah satu faktornya.

Faktor lain yang dapat menyebabkan adanya jerawat pasir ini ialah akibat adanya kelenjar minyak yang masih aktif, faktor keturunan dan dapat terjadi akibat bakteria yang menempek pada pori pori kulit.

5 Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi Dengan Cepat

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Jerawat pasir di dahi dapat diatasi dengan menggunakan cara alami yang baik digunakan untuk kesihatan kulit dan selamat untuk jangka penggunaan yang sangat panjang. Cara menghilangkan jerawat pasir di dahi dengan cepat adalah seperti berikut:

1. TEH HIJAU

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Teh hijau bukan saja minuman yang boleh menyegarkan kita, ia juga boleh dijadikan scrub muka yang semulajadi kerana ianya mengandungi antioksida yang baik untuk merawat muka.

2. BERAS

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Beras(nasi)  bukan saja bagi kita kenyang, malah dengan beras boleh bagi kulit sihat. Best kan? Beras ni banyak karbohidrat tau, selain tu beras juga ada vitamin yang baik untuk kulit.  Kandungan squalane oil, vitamin C dan vitamin E mampu menjaga dan merawat kulit anda. Fungsinya untuk menghalus dan mencerahkan kulit wajah anda. Bahkan mampu untuk mengurangi blackspot serta parut jerawat.

Cara membuat masker dengan menggunakan beras :

  • Sediakan beras organic yang sudah dicuci bersih
  • Rendam beras tersebut selama satu malam
  • Keesokan harinya, tumbuk beras tersebut, kena bagi betul2 halus dan hancur tau.
  • Keringkan beras yang ditumbuk tadi bawah cahaya matahari biar sampai betul2 kering.
  • Masker beras siap untuk dipakai. Selamat mencuba!

3. LIDAH BUAYA & GARAM

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Khasiat lidah buaya (aloe vera) mampu membersihkan dan menghaluskan kulit. Scrub campuran lidah buaya dan garam boleh membuang sel kulit mati, denga cara ini dapat mengurangkan jerawat pasir.

4. PUTIH TELUR

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Masker putih telur juga boleh menghilangkan parut jerawat dan mengurangkan masalah kulit berminyak.

Cara Membuat masker Telur Putih :

  • Asingkan putih telur
  • Kacau sebentar
  • Sapu pada wajah anda
  • Biarkan selama 15 minit
  • Setelah selesai, bersihkan dengan air suam

5. TOMATO

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Buah tomato bukan saja berkhasiat untuk kesihatan mata, ianya adalah salah satu cara menghilangkan jerawat pasir di dahi yang juga baik untuk kulit. Sapukan hirisan buah tomato pada bahagian muka yang berjerawat, biarkan selama 10 – 15 minit. Setelah itu, bersihkan muka dengan air bersih. Anda pasti akan rasai perbezaannya pada kulit, kulit akan menjadi makin tegang dan fresh!

 

Bagi anda yang tidak ada waktu dan merasa malas menunggu hasil dari cara menghilangkan jerawat pasir di dahi  dengan cepat dengan bahan natural dan organik diatas, Mary Jardin recommend anda untuk menghilangkan bintik hitam di muka dengan Mary Jardin Detox Clay Mask.

Mary Jardin Detox Clay Mask dirumuskan dari khazanah semulajadi untuk menyahtoksid dan membersihkan sel kulit mati. Pengelupasan yang ringan akan membuang sel kulit mati. Ini akan menggalakkan pembaharuan dan pembaikan sel. Selain itu, ianya kaya dengan vitamin dan nutrien. Sangat bermanfaat untuk kulit bermasalah dan lesu yang memerlukan belaian, rangsangan vitamin dan penghidratan. Ianya juga memberikan perlindungan untuk kulit anda melalui 3 tindakan hebat:

  • Pembersihan liang pori secara mendalam dan penglupasan yang lembut
  • Pembaharuan dan pembaikan kulit
  • Menghilangkan jerawat pasir
  • Melembapkan dan mengurangkan sensitiviti kulit.

Masker wajah ini menyerap semua kotoran di kulit dan mengekalkan kelembapan pada wajah, menjadikan kulit anda kembali muda remaja tanpa jerawat pasir. Penggunaan yang berterusan akan menjadi kulit and bersih dan licin, lebih cerah dan bersih. Cara penggunaannya amatlah mudah dengan hanya pakai seminggu sekali sahaja. memang jimat!

  • Sediakan satu sudu teh (sudu plastik) serbuk Mary Jardin Detox Clay Mask.
  • Campurkan serbuk Mary Jardin Detox Clay Mask dengan apa-apa bahan cecair lain seperti air kosong, madu, susu, yogurt dan sebagainya.
  • Tampalkan pada wajah, elakkan terkena kawasan sekitar mata dan mulut.
  • Cuci muka dengan air suam selepas 15 – 20 minit sebelum ianya kering sepenuhnya.

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Bagaimana? Mudah kan menggunakan Mary Jardin Face Oil.

Untuk Memesan Penghilang Jerawat Pasir Ini? Silakan hubungi Kami Melalui Whatsapp Kami di Bawah ini

Cara Menghilangkan Jerawat Pasir Di Dahi | MaryJardin.co

Click link ini untuk whatsapp >> https://api.whatsapp.com/send?phone=601156878424&text=PM%20Item%20Mary%20Jardin

Dapatkan Mary Jardin Detox Clay Mask original hanya di maryjardin.co

Comments:

  1. […] Jerawat naik lagi? Wanita memang tidak akan terlepas dari mengalami dilema apabila jerawat tumbuh kan? TAPI…..Untuk pengetahuan anda, apabila jerawat tumbuh di muka, ini bermaksud ada […]

  2. […] Sesuai untuk kulit kering dan normal cenderung kering, kerana teksturnya agak seakan sama dengan foundation cair. Foundation ini sesuai digunakan untuk kulit berjerawat. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

© 2017 Jardin Beauty Sdn Bhd. All Rights Reserved.