Nak Tahu Kenapa Wanita di Eropah Memilih Face Oil Berbanding Krim Pelembab? Ini 5 sebabnya!

======

Di Eropah, penggunaan Face Oil sememangnya sudah menjadi trend menggantikan moisturizer dan serum.

Mesti anda nak tahu kan. Kenapa mereka memilih face oil? Apa kelebihannya? Ini 5 sebab berdasarkan kajian daripada pakar.
.
Boleh scroll satu per satu gambar di bawah ya.
.
Jemput sebarkan post ini supaya lebih ramai wanita di luar sana tahu manfaat Face Oil
.
.
1. ? Makeup Based/ Primer
.
Face Oil sebenarnya boleh membantu makeup you all tahan lebih lama.

Di Malaysia, ramai betul MUA (make up artist) dah mula gunakan Face Oil ini sebagai makeup base klien mereka.
.
Kesannya, makeup bukan sekadar tahan lama, tapi efek lagi nampak cantik dan glowing. Syok kan?
.
.
2. ? Face Oil pengganti Moisturizer
.
Tahukah anda! Face Oil sememangnya kaya dengan ekstrak tumbuhan terutamanya argan oil.

Argan oil inilah yang membantu melembabkan dan melembutkan kulit kita tu.
.
So sesiapa yang kulit kering, selalu menggelupas, Insya Allah dengan Face Oil boleh sihatkan kulit walaupun cuaca panas.
.
.
3. ? Face Oil atasi kulit berminyak?
.
Nah! Ramai orang ingat kalau pakai Face Oil nanti muka lagi berminyak kan?
.
Realitinya, apabila wajah kita kering, otak kita akan hantar signal kepada kulit untuk keluarkan sebum (minyak) untuk melembabkan kulit kita.
.
Bila terlebih keluar sebum. Itu yang membuatkan kulit kita nampak berminyak.
.
Namun dengan Face Oil, ia akan jadi agen pelembab untuk pastikan kulit muka itu tidak mengeluarkan minyak berlebihan. Baru fresh jer nampak
.
.
4. ? Face Oil mampu mencuci pori
.
Kebanyakan Face oil mengandungi minyak yang boleh bercampur dengan kotoran yang berada di dalam liang pori.
.
Kotoran ini akan larut bersama Face Oil dan akan “dicuci” keluar dari pori wajah.
.
Hasilnya pori yang tersumbat akan bersih, mengecut dan blackhead pun segan nak menumpang. Amacam baru tahu kan? Hihi
.
.
5. ? Face Oil sesuai untuk kulit sensitif
.
Nak cari Face Oil, cari yang ada essential oil seperti Lavender dan Tea Tree Essential Oil sekali.
.
Sebab 2 ekstrak ini akan bantu supaya Face Oil sesuai digunakan untuk kulit sensitif dan jerawat.
.
Nak cari Face Oil. Cari yang betul-betul berkualiti supaya kulit kita tak dicemari oleh bahan-bahan yang tak sepatutnya.
.
.
Sebenarnya Dr Maryam sendiri ada keluarkan MJ Lavender Garden Face Oil yang dikawal selia oleh kilang bertaraf GMP.
.
Insyaallah, kualiti 100% tip top. Bukan yang ada campuran bahan berbahaya seperti di luar sana.

[ult_buttons btn_title=”Beli Sekarang” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fmaryjardin.co%2Fmary-jardin-face-oil%2F%3Fadd-to-cart%3D34132%26quantity%3D1%26quick_buy%3D1%20|||” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”400″ btn_height=”50″ btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#79c43c” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”outset” btn_color_border=”#bcbcbc” btn_border_size=”2″ btn_radius=”10″ enable_tooltip=”yes” btn_font_family=”font_family:Work Sans|font_call:Work+Sans” btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:25px;”]