6 Cara Mengecilkan Pori Muka

Cara Mengecilkan Pori Muka Dengan Berkesan Bagi sesetengah orang, masalah pori-pori wajah merupakan sesuatu yang harus dititikberatkan dan tidak boleh dibiarkan begitu saja. Walaupun ianya tidak berbahaya, namun pori-pori wajah yang besar tentu akan berpengaruh pada penampilan, dan akan menjadi salah satu punca tumbuhnya jerawat. Sebenarnya pori-pori wajah sangatlah penting kerana ia merupakan “access” untuk pernafasan…

Details

Cara Menghilangkan Muka Berminyak

12 CARA MENGHILANGKAN MUKA BERMINYAK DENGAN CEPAT Haaa semalam admin cerita pasal 6 Punca Muka Berminyak. So, sekarang persoalannya macam mana cara nak mengatasi muka berminyak? Jom baca! 1. RAJIN MEMBERSIHKAN WAJAH Cara menghilangkan muka berminyak adalah dengan rajin membersihkan wajah. Sebenarnya perkara ini mudah dilakukan, namun banyak orang yang tidak membersihkan wajah mereka secara…

Details

6 Punca Muka Berminyak

Punca Muka Berminyak Yang Anda Perlu Tahu Dan Mengapa? Wajah berminyak dan jerawat merupakan dua masalah yang sukar dipisahkan. Jika jumlah minyak pada kulit wajah masih dalam kadar yang terkawal, maka ia tidak menjadi masalah. Namun bila berlebihan maka ini akan mendatangkan masalah. Debu dan kotoran yang melekat pada wajah berminyak akan membuat pori-pori tersumbat…

Details

6 Manfaat Witch Hazel Untuk Kulit

Manfaat Witch Hazel Untuk Kulit Anda Haa sebenarnya tiba-tiba je dapat idea nak tulis mengenai “witch hazel“ ni. Rasa-rasa ada lagi tak yang belum familiar dengan nama ni? Haa admin pun dulu tak tahu apa itu “witch hazel“. Tapi disebabkan selalu tengok nama “witch hazel” sebagai bahan-bahan dalam produk kecantikan, tu yang rasa nak tahu tu. “Witch Hazel” merupakan  yang…

Details

Kenali Produk Kecantikan Selamat Dan Berkesan

Produk Kecantikan Selamat Dan Berkesan Selalu dengar pepatah “wanita dan kecantikan itu berpisah tiada”. Itulah ayat yang kita sering dengar apabila wanita dikaitkan dengan dunia kecantikan. Walaupun perkataan ‘cantik’ itu dianggap sesuatu yang subjektif, namun masih ramai wanita yang sanggup mengeluarkan wang yang banyak semata-mata untuk membeli produk kecantikan supaya kelihatan cantik dan menarik dimata…

Details

5 Cara Menghilangkan Sunburn Dengan Cepat

CARA MENGHILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT DAN BERKESAN Sesetengah orang kalau keluar kena panas sikit je dah sunburn. Aah memang pun! Sensitif sangat kan kalau kulit anda jenis sunburn. Lepastu, berminggu-minggu baru hilang kesan sunburn tu. Kadang-kadang sampai berbulan! Kalau yang jenis suka snorkeling, main sand castle, tangkap ikan lagilah. Sedar-sedar, lepas 3 hari dah rentung.…

Details

5 Manfaat Minyak Lavender Untuk Kulit Anda

MANFAAT MINYAK LAVENDER UNTUK KULIT Siapa yang tak kenal dengan lavender? Lavender merupakan salah satu jenis pokok renek yang memiliki wangian menenangkan. Lavender memiliki bunga berwarna ungu dan terkenal dengan baunya yang harum. Oleh kerana baunya yang wangi, bunga lavender juga sering dijadikan sebagai minyak essential yang dapat mengeluarkan bau harum. Akan tetapi, selain bau harum…

Details