10 Cara Pakai Liquid Foundation

Cara Pakai Liquid Foundation Dengan Teknik Yang Betul Kulit wajah tidak rata dan bercapuk walaupun sudah menggunakan bedak? Hah! masalah ini banyak buat orang risau! Lagi-lagi kalau nak face-to-face dengan kawan-kawan. Malu wei!! Tujuan kita menggunakan bedak adalah untuk membuat wajah menjadi lebih cantik dan naik seri. Tapi, dengan keadaan macam ni, bukan cantik yang…

Details

5 Tips Pemilihan Foundation

Tips Pemilihan Foundation Mengikut Jenis Kulit Anda Pernah tak korang pakai foundation tapi nampak kelabu? Sesetengah orang tu kita tengok makeup tebal sangat lah over lah. Mesti tertanya-tanya kenapa kan? Jenis kulit dan warna dasar kulit setiap orang berbeza-beza, sebab itu setiap orang memerlukan jenis dan warna foundation yang berbeza. Masalah ini perlu dikhuatiri, kerana jika…

Details

6 Manfaat Teh Hijau Untuk Kecantikan

Manfaat Teh Hijau Untuk Kecantikan Kulit Yang Anda Perlu Tahu! Manfaat teh hijau untuk kecantikan kulit – Teh hijau merupakan salah satu jenis teh yang dibuat dari daun teh Camellia Sinensis yang dipetik dan melalui proses pengeringan untuk mencegah pengoksidaan. Teh hijau kaya dengan antioksidan, sehingga teh hijau mempunyai banyak manfaat bagi kesihatan dan kecantikan tubuh.…

Details

5 Manfaat Sabun Susu Kambing Untuk Wajah

Manfaat Sabun Susu Kambing Untuk Wajah Cantik Dan Sihat Selama ini mungkin kita lebih banyak menemui produk sabun yang berasal dari bahan-bahan kimia. Namun, seiring berjalannya waktu, semakin banyak orang yang beralih ke produk dengan kandungan bahan-bahan alami seperti susu. Sabun susu sapi mungkin sudah kerap anda dengar, tapi bagaimana dengan sabun susu kambing? Pernahkah…

Details

Khasiat Jus Roselle Yang Kita Tak Tahu Dan Perlu Tahu Mulai Sekarang

Khasiat Jus Roselle; Apakah Roselle? Pernah dengar mengenai Roselle? Atau pernah nampak? Mungkin juga korang pernah makan. Ataupun ada kenalan yang tanam pokok Roselle. Pernah tahu atau tidak khasiat jus roselle? Roselle atau nama saintifiknya Hibiscus Rosa Sabdariffa L. merupakan tumbuhan herba yang mempunyai pelbagai khasiat dalam sejarah perubatan dan juga kecantikan. Roselle merupakan tumbuhan bermusim dan boleh membesar…

Details
7 Makanan Yang Mengandungi Kolagen Terbanyak | MaryJardin.co

Makanan Yang Mengandungi Kolagen Terbanyak

Makanan Yang Mengandungi Kolagen Terbanyak; Apa Itu Kolagen? Kolagen merupakan sejenis protein yang ditemukan pada kulit, tulang, sendi, dan juga lapisan usus. Kolagen ini bekerja dengan keratin untuk memberikan kulit kekuatan, kehalusan, keanjalan, dan ketahanan. Kolagen dalam tubuh badan kita terdiri dari asam amino yang terdiri dari gycine, proline, hydroxyproline, dan hydroxylysine. Protein kolagen ditemukan…

Details

Cara Membuat Masker Sendiri Di Rumah

Cara Membuat Masker Sendiri Mana-mana orang perempuan sekalipun mesti mengidamkan kulit wajah y berseri-seri. Senang cerita nampak glowing dan flawless macam artis Korea tu. Macam-macam caralah usaha nak bagi nampak berseri lah, putih lah, anjal lah. Rupa-rupanya, dengan bancuhan masker buatan sendiri dari bahan dapur pun berkesan tau. Jimat pulak tu! Kenapa nak beli mahal-mahal…

Details
5 Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Hari | MaryJardin.co

5 tips kekal bertenaga sepanjang hari

Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Hari; Apakah Puncanya? Biasa bila dah ada anak ni, mula lah cepat letih. Baru pukul 10 pagi dah rasa nak tertidur sampai tersengguk-sungguk kt kerusi ofis. Eh, kadang orang bujang pun hadapi masalah yang sama tau. Ditambah pulak dengan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang ini, buatkan kita tak bertenaga dan…

Details