6 Cara Menghilangkan Jeragat Di Muka

CARA MENGHILANGKAN JERAGAT DI MUKA DENGAN SELAMAT Jika anda salah seorang daripada mereka yang bermasalah jeragat, pasti anda tahu betapa sukarnya untuk berdepan dengan masalah tersebut. Kalau anda serius nak hilangkan jeragat anda, anda WAJIB tahu punca jeragat di muka terlebih dahulu sebelum mengatasinya. Bila dah tahu punca, senanglah anda nak selesaikan masalah ni kan.…

4 Punca Jeragat Di Muka Yang Anda Wajib Tahu

PUNCA JERAGAT DI MUKA. APA ITU JERAGAT? BAHAYA KE? Sebelum admin share punca jeragat di muka, anda setuju tak yang “jeragat sememangnya tak dapat dipisahkan dengan wanita”? Yelah, antara perkara yang paling menakutkan bagi golongan wanita ialah jeragat di kulit muka. Admin memang faham sangat mereka yang mengalami masalah jeragat ini. Kita akan rasa malu nak keluar…

7 Cara Hilangkan Eyebag Anda

CARA HILANGKAN EYEBAG Mata antara anugerah Allah yang paling berharga. Sebab itulah ada pepatah yang berbunyi “dari mata turun ke hati”. Memang benar rasa cinta dan kekaguman bermula dari jelingan mata yang mempesona! Ibarat panahan cinta menikam tepat ke hati. Chewaaahh! Jadi, amat penting bagi kita untuk menjaga kesihatan mata dengan tidak membiarkan mata dilingkari…

Apa Punca Eyebag Terjadi?

PUNCA EYEBAG? APAKAH EYEBAG? Bangun tido dalam keadaan eyebag bengkak berkilo-kilo memang tak best!!! hilang mood satu hari. Nak jumpa orang pun segan. Pernah rasa macam ni tak? Eyebag atau mata panda adalah mimpi ngeri yang kita sendiri pernah alami sejak dari usia remaja lagi. Makin berusia makin lah nampak bengkak hitam di bawah mata. Even…

3 Steps Simple Bersihkan Muka Ala Korea

CARA BERSIHKAN MUKA ALA KOREA Kalau nak diikutkan cuaca di Korea tidak sepanas di Malaysia, mungkin kulit gadis dan wanita di sana lebih sihat berbanding kita di sini kan? Tapi, tidak juga… ada antara mereka turut mengalami masalah kulit berjerawat yang dipengaruhi faktor pemakanan, hormon, rutin kebersihan diri dan sebagainya. Seperti yang kita semua sedia…

6 Cara Mengecilkan Pori Muka

Cara Mengecilkan Pori Muka Dengan Berkesan Bagi sesetengah orang, masalah pori-pori wajah merupakan sesuatu yang harus dititikberatkan dan tidak boleh dibiarkan begitu saja. Walaupun ianya tidak berbahaya, namun pori-pori wajah yang besar tentu akan berpengaruh pada penampilan, dan akan menjadi salah satu punca tumbuhnya jerawat. Sebenarnya pori-pori wajah sangatlah penting kerana ia merupakan “access” untuk pernafasan…

Cara Menghilangkan Muka Berminyak

12 CARA MENGHILANGKAN MUKA BERMINYAK DENGAN CEPAT Haaa semalam admin cerita pasal 6 Punca Muka Berminyak. So, sekarang persoalannya macam mana cara nak mengatasi muka berminyak? Jom baca! 1. RAJIN MEMBERSIHKAN WAJAH Cara menghilangkan muka berminyak adalah dengan rajin membersihkan wajah. Sebenarnya perkara ini mudah dilakukan, namun banyak orang yang tidak membersihkan wajah mereka secara…

6 Punca Muka Berminyak

Punca Muka Berminyak Yang Anda Perlu Tahu Dan Mengapa? Wajah berminyak dan jerawat merupakan dua masalah yang sukar dipisahkan. Jika jumlah minyak pada kulit wajah masih dalam kadar yang terkawal, maka ia tidak menjadi masalah. Namun bila berlebihan maka ini akan mendatangkan masalah. Debu dan kotoran yang melekat pada wajah berminyak akan membuat pori-pori tersumbat…

6 Manfaat Witch Hazel Untuk Kulit

Manfaat Witch Hazel Untuk Kulit Anda Haa sebenarnya tiba-tiba je dapat idea nak tulis mengenai “witch hazel“ ni. Rasa-rasa ada lagi tak yang belum familiar dengan nama ni? Haa admin pun dulu tak tahu apa itu “witch hazel“. Tapi disebabkan selalu tengok nama “witch hazel” sebagai bahan-bahan dalam produk kecantikan, tu yang rasa nak tahu tu. “Witch Hazel” merupakan  yang…